Turvallisuus on tärkeintä autoilussa

Suomessa on 5 531 000 asukasta, mutta ajoneuvorekisterin mukaan noin 6 926 137 ajoneuvoa. Suomalaiset ovat autoilukansaa ja sen kyllä huomaa! Autoilun parhaimpiin puoliin kuuluu, että auto on siisti ja toimiva, matka etenee joutuisasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Suomen neljä erilaista vuodenaikaa asettavat omat haasteensa autoilulle. Erityisesti syksyn pimeät ja märät kelit, kuten myös talven liukkaus tuovat mukanaan useita mahdollisia vaaranpaikkoja. Oletko tutustunut erilaisiin autoblogeihin, eli verkkosivustoihin, joita monet autoharrastajat ja autoilun asiantuntijat pitävät verkossa. Blogien pitäminen on nykyään suosittua ja ne keräävät paljon seuraajia/lukijoita, joten ei muuta kuin tutustumaan.

Autoilu -blogit tarjoavat tietoa kaikista autoiluun ja autoihin liittyvistä asioista

Ei siis ihme, että autoiluun liittyviä blogeja on netissä runsaasti. Nykyään blogia pitävät sekä miehet että naiset iästä ja kiinnostuksen kohteista riippumatta. Eräs suosittu blogi on Autoilijan maailma -blogi, johon tutustumme seuraavaksi.

  • Autoilun maailma -blogi

Autoilun maailma -blogi kertoo autonäyttelyistä ja -messuista, autojen koeajosta, ajoneuvojen huollosta ja tuunauksista sekä Formula Drifting -harrastuksesta että autoiluun liittyvistä kerhoista. Blogia pitää nuori autoilun harrastaja/asiantuntija, joten käy tutustumassa asiantuntevaan, mukavasti kirjoitettuun blogiin verkossa.

  • Mikon autoblogi -verkkosivusto

Toinen mielenkiintoinen tuttavuus autoilublogien joukossa on Mikon autoblogi -niminen blogi. Mikko kertoo blogissaan laajalti ja täsmällisesti paitsi rallikisoista, sähkö- ja hybridiautoista, autojen koeajoista, automaailman päivitetyistä uutisista sekä autotarjouksista että eri ajoneuvojen hyvistä ja huonoista ominaisuuksista. Käy tutustumassa verkossa varsinaiseen autoilijan tietopakettiin – Mikon autoblogiin.

Jokainen säännöllisesti autoileva henkilö tietää, miten tärkeää hyvä näkyvyys on liikenteessä. Hyvä valaistus on kaiken a ja o, joten asia kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon ennen liikenteeseen lähtöä.

Nordeye tuo autoiluun turvallisuutta ja mielenrauhaa

Nordeye on asiantuntijasi verkossa, joka tarjoaa työvaloja, lisävaloja, taka- ja sisävaloja, sivu- ja äärivaloja sekä varoitusvaloja että näkyvän valaistuksen myös ajoneuvon rekisterikilpeen. Nordeye tuotteita ostaaksesi sinun ei tarvitse tankata polttoainetta, startata autoa eikä lähteä jonottamaan tavaratalon käytäville, sillä tuotteet voit tilata kätevästi verkosta.

Jos omistat henkilöauton lisäksi kuorma-auton, pakettiauton, traktorin, kaivinkoneen, ATV:n tai metsäkoneen niin huomaathan, että punaiset tai keltaiset huomiovalot parantavat kätevästi näkyvyyttä.

Nordeye – tilaa helposti netistä

Tiesitkö, että turvallisuutta tuovat Nordeye-tuotteet ovat esillä verkossa. Tuotteisiin voi tutustua ajan kanssa netissä ennen ostopäätöksen tekemistä. Tuotteiden vertailu on helppoa, sillä ostaja näkee reaaliaikaisesti, paljonko yksittäistä tuotetta on jäljellä, mikä tuotteen hinta on ja minkälaiseen ajoneuvoon kyseinen tuote on tarkoitettu. Sopivien Nordeye -valaistustuotteiden löytyessä ei tarvitse kuin mennä kassalle ja maksaa tuote. Saat tilausvahvistuksen, jonka jälkeen odottelet tuotteiden saapumista tilaamaasi osoitteeseen. Helppoa ja kätevää, eikö totta?

Vaaratilanteita liikenteessä

  • Sade ja liukkaus

Liikenteessä näkyvyys on todella tärkeää kaikkina vuodenaikoina. Puhdas, ehjä tuulilasi ja toimivat pyyhkijät ovat jokaiselle autoilijalle hyvä henkivakuutus. Vesisateella on myös todellinen vaara joutua vesiliirtoon, joten täydellinen näkyvyys on ensiarvoisen tärkeä asia.

  • Sopivat turvavälit

Pimeällä ja liukkaalla kelillä turvavälien pitäminen edellä ajavaan ajoneuvoon on ensiarvoisen tärkeää. Liian lyhyet turvavälit voivat aiheuttaa monia vaaratilanteita, kuten peräänajoja ja vaarallisimmillaan jopa pahoja ketjukolareita. Jos ajoneuvon nopeus on esimerkiksi 80 km/h, niin turvavälin pituus on vähintään 80 metriä. Nopeuden kasvaessa myös jarrutusmatka pitenee. Pienemmissä nopeuksissa turvaväli on riittävä silloin, kun se on vähintään puolet auton kulkunopeudesta km/h. Ajaessasi 60 km/h, pitää turvavälin olla vähintään 30 km/h.

  • Hirvi- ja peurakolarit

Pimeässä on vaikea nähdä maantielle yllättäen säntäävää eläintä. Onneksi hirvistä kertovia liikennemerkkejä on olemassa, mutta erittäin tärkeää on kyseisillä alueilla pitää nopeus minimissä ja valaistus tehokkaana. Kaiken kaikkiaan liikenteessä on mukavaa liikkua, kun perusasiat ajoneuvossa ovat kunnossa. Valaistus on riittävä ja toimiva sekä ajoneuvon jarrut ovat huippukunnossa. Huollettu ja katsastettu auto on perusedellytys turvalliseen liikkumiseen – hyvää matkaa kaikkialle missä liikutkin!