Bloggaa matoista!

Kuinka blogata mielenkiintoisesti matoista? Vai onko mattoaihe jo yhtä kulunut kuin lapsiperheen vanha eteisenmatto? Ei, suinkaan, vaan matoista voi blogata mielenkiintoisesti, kunhan löytää teemaan sopivan freesin lähestymistavan ja -kulman. Löydät tästä artikkelista joitakin hyviä vinkkejä ja inspiraatiota hyvän mattoaiheisen blogipostauksen kirjoittamiseen.

Matkateema matoista

Monissa maissa on upea mattokulttuuri ja matot voivatkin olla jopa matkapostauksen keskiössä. Esimerkiksi Marokossa on pitkät mattojenvalmistusperinteet ja jos pääset seuraamaan perinteisen marokkolaisen maton valmistusta, on sinulla käsissäsi mielenkiintoinen matkateema matoista. Jos vielä saat otettua upeita kuvia maton valmistuksesta vaihe vaiheelta, on sinulla entistä paremmat mahdollisuudet saada aikaan mieleenpainuva blogipostaus matoista. Marokkolaisiin mattoihin liittyy upeita tarinoita, joita kannattaa mahdollisuuksien mukaan liittää mukaan postaukseen!

Myös mattokaupoilla käyminen Marokossa, Turkissa tai muissa upeissa mattokohteissa on postauksen arvoinen teema! Kerro upeiden kuvien kera paikallisista matoista ja paikallisesta tinkimiskulttuurista ja siitä, kuinka yhden maton ostamiseen voi mennä monta tuntia paikallista teetä siemaillen ja hinnasta tinkien. Täydellisen paikallisen maton ostaminen onkin taitolaji, ja jos omaat tämän tiedon, mikset jakaisi vinkkejäsi myös lukijoillesi?

Itämaisen maton ostaminen paikalliselta torilta on “hieman” erilaista kuin maton tilaaminen verkkokaupasta! Tästä syystä vinkit ovatkin tervetulleita, jos lukijasi haluavat myös tehdä hyvät mattokaupat ulkomailla. Jos upea itämainen matto kuitenkin jäin syystä tai toisesta matkan aikana ostamatta, löytyy upeita itämaisia mattoja onneksi myös verkkokauppojen kautta. Lähes matto kuin matto löytyy Trendcarpetilta!

Blogiyhteistyö matoista

Mattoteemalla on mahdollista luoda myös menestyviä blogiyhteistyöpostauksia ja ansaita rahaa! Esimerkiksi mattoja myyvät verkkokaupat tekevät mielellään yhteistyötä suositun bloggaajan kanssa ja suorastaan kilpailevat siitä, kenen matto nähdään bloggajan kodin lattialla. Kauniit sisustuskuvat, joissa matto on keskiössä, auttavat luomaan kiinnostavia postauksia, jotka tuovat parhaimmillaan lukijoillesi lisäarvoa. Ehkäpä voit jopa järjestää mattoaiheisen arvonnan lukijoillesi yhteistyökumppanisi kanssa. Arvonnat toimivat varsinaisen blogin lisäksi hyvin myös blogin somekanavilla ja voit saada niiden avulla lisää näkyvyyttä blogillesi. Arvonnan järjestäminen ei välttämättä maksa sinulle mitään, jos teet sen yhteistyössä mattokaupan kanssa. Upea arvontapalkinto houkuttelee uusiakin lukijoita seuraamaan postauksiasi ja tuo näin lisäarvoa sekä sinulle bloggaajana, lukijoillesi että mattokaupalle, joka sekin saa lisänäkyvyyttä yhteistyön kautta.

Kaupallista blogiyhteistyötä täytyy kuitenkin aina tehdä harkiten ja taidolla! Jos blogisi alkaa pullistella kaupallisuutta ja yhteistyössä tehtyjä postauksia, alkaa se helposti ärsyttää lukijoita. Postauksesi eivät myöskään välttämättä pian kuulosta aidoilta, jos kehut milloin minkäkin tuotteen maasta taivaaseen. Muista siis säilyttää myös aitous! Älä koskaan suosittele tai kehu tuotteita, joista et aidosti pidä. Olisi tosi noloa kehua esimerkiksi mattoa, jonka olisit itse todennut käytössä huonoksi tai joka ei vastaisi oman kohderyhmäsi tarpeita. Jos haluat tehdä itsestäsi lukijoidesi keskuudessa arvostetun tietäjän, jonka sanaan luotetaan, pysy aitona ja rehellisenä!