Rakennusblogin huumassa

Rakennusblogit ovat suosittuja, sillä ihmiset haluavat lukea ja nähdä kuvia toisten rakennusprojekteista. Kaikista mielenkiintoisinta on silloin, kun rakennusblogi alkaa jo suunnitteluvaiheesta. Kun mikään ei vielä ole valmista ja kun kaikesta on vasta alustavat suunnitelmat, seuraajat pääsevät elämään mukana projektissa. Blogit ovat tärkeitä myös siinä mielessä, että ne antavat ideoita ja saavat jotkut jopa aloittamaan oman rakennusprojektin. Blogeilla onkin tärkeä osa ihmisten elämässä, joten ei ole ihmekään, että blogit ovat yleistymään päin.

Koska rakentaminen on puuhaa, joka vaatii paljon rahaa, on budjettia hyvä käydä myös läpi. Toisten budjetteja tarkastelemalla lukijat voivat saada vinkkejä omia tulevia projektejaan varten. Rakennustavarat on hyvä ostaa sieltä, mistä ne saa edullisesti. Esimerkiksi Byggmax kuuluu ehdottomasti rakentajien unelmakauppoihin. Sieltä saa kaiken ja vielä edulliseen hintaan. Rakennustarvikkeet ja puutavara on hyvä tilata etukäteen, jos rakentamisen hoitaa itse. Jos asialle taas ottaa rakennusliikkeen, huolehtii se rakentamistarvikkeista ja niiden riittävyydestä.

Rakennusblogin kohdalla kuvilla on suuri merkitys. Lukijat haluavat nähdä pohjapiirroksen tulevasta rakennuksesta sekä yksityiskohtia niin ulkoa kuin sisältä. Jos jokin huoneista on erityisen tyylikäs, kannattaa siitä jakaa useampiakin kuvia. Myös kuvien avulla lukijat pystyvät hahmottamaan sen, kuinka hyvin projekti etenee. Kuvien tulisi olla hyvälaatuisia, sillä siten kaiken oleellisen voi nähdä. Myös seinän maalin sävy on tärkeässä asemassa. Ehkä joku lukijoista on miettinyt juurikin samaa sävyä ja haluaisi nähdä sen oikean rakennuksen seinässä. Toisaalta maalin sävyistä voi saada ideoita omaan projektiinsa.

Pääsääntönä joka tapauksessa on se, että lukijalle pitää pystyä tarjoamaan innostava kokemus. Se onnistuu parhaiten siten, että blogia päivittää usein ja siellä kertoo kaikista uusista käänteistä rakentamisen maailmassa. Jotkut blogit perustuvat enemmän tekstille ja ovat faktaa sisältäviä. Sen sijaan toisissa on enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä. Jokainen bloggaaja voi löytää oman tapansa kirjoittaa blogia kokeilemalla eri tyylejä.