Vinkkejä kauneudenhoitoaiheiseen blogiin

Kauneudenhoitoon ja meikkaukseen liittyvät blogit kiinnostavat monia ja keräävät melko helposti uskollisen lukijakunnan, kunhan vain pidät huolen siitä, että blogisi sisältö on laadukasta ja vastaa lukijoidesi tarpeisiin. Tällaisissa blogeissa on erityisen tärkeää huolehtia kuvien laadukkuudesta, sillä monet kauneudenhoidosta kiinnostuneet lukijat ovat erityisen visuaalisia nettisurffailijoita, ja kauniit, laadukkaat kuvat pysäyttävät heidät helposti ja saavat heidät vierailemaan sivustollasi uudelleenkin. Kilpailu on tälläkin alalla kovaa, mutta tästä artikkelista löytyvien vinkkien avulla pääset helposti alkuun. Monelle bloggaaminen on puhdas harrastus, mutta osalle siitä on muodostunut tuottava työ.

Keskity sinulle sopivaan teemaan

Usein blogin aihetta kannattaa rajata riittävän rohkeasti ja keskittyä bloggaajalle parhaiten sopivaan teemaan. Sillisalaattiblogit nousevat harvoin kovin suureen menestykseen. Jos olet esimerkiksi erityisen innokas hiustenhoitaja ja -laittaja, kannattaa ottaa tämä teema blogisi kantavaksi voimaksi. Innostuneisuutesi ja perehtyneisyytesi välittyy tällöin helposti lukijoillesi ruudun toiselle puolelle. Esittele lukijoillesi vaikkapa suosikkinettikauppasi Nioxin, josta löytyy helposti laadukkaita hiustenhoitotuotteita.

Esittele vaikkapa shopista löytämäsi parhaat shampoot ja hoitoaineet tai keskity postauksessasi esittelemään hiusten muotoiluun käyttämäsi tuotteet ja muotoiluvälineet. Upeat, huolella tehdyt kampaukset saavat lukijan kiinnostumaan, sillä kenellepä meistä huono tukkapäivä ei olisi tuttu ilmiö. Ratkaisemalla lukijoidesi huonon tukkapäivän ongelmia tuot heille lisäarvoa ja koukutat heidät palaamaan postaustesi pariin myöhemminkin.

Kun blogisi alkaa kerätä lisää lukijoita ja suosiota, voit myös tehdä yhteistyötä suosikkiverkkokauppojesi kanssa. Älä kuitenkaan tunge blogiasi täyteen yhteistyöpostauksia, sillä se saattaa alkaa ärsyttää lukijoitasi. Esimerkiksi edellä mainitusta verkkokaupasta löytyy Bloggaa kanssamme -osio, johon kannattaa tutustua, jos yhteistyö kyseisen verkkokaupan kanssa kiinnostaa sinua. Monet verkkokaupat tarjoavat samantapaisia mahdollisuuksia!

Vedä rajoja

Vaikka anonyymien blogien aika onkin auttamattomasti out ja tällaiset blogit ovat jo aikansa eläneitä, sillä ihmisiä kiinnostaa erityisesti henkilö blogin takana, niin kannattaa silti jo heti bloggaamisen alussa miettiä, mihin bloggaamisessa vetää rajat. Mieti siis mitä netissä kannattaa jakaa ja mitä ei. Toisille esimerkiksi synnytyskokemusten jakaminen netissä voi tuntua luontevalta, kun taas joku toinen voi kokea aiheen aivan liian henkilökohtaiseksi. Kovin intiimien asioiden jakaminen netissä herättää mielipiteitä sekä puolesta että vastaan, eikä rajojen vetäminen aina olekaan kovin helppoa. Voidaankin sanoa, ettei bloggaajan elämä missään tapauksessa ole aina ruusuilla tanssimista!

Verkostoidu

Jos haluat kauneusaiheiselle blogillesi menestystä, on verkostoituminen kaiken A ja O. Pyri siis luomaan hyviä suhteita alan muiden bloggareiden ja toimijoiden kanssa. Kommentoi rohkeasti ja asiallisesti muiden blogeja ja suhtaudu kunnioittavasti lukijoidesi sinulle jättämiin kommentteihin. Pysy omana itsenäsi mutta opi myös rohkeasti muilta! Kokeile myös videoblogeja, sillä niiden avulla voit saada lisää yleisöä!