Onko bloggaajan elämä ruusuilla tanssimista?

Upeimpia ja suosituimpia lifestyleblogeja lukemalla tulee helposti sellainen tunne, että bloggaajan elämä on suorastaan ruusuilla tanssimista ja että bloggaaja elää suoranaista luksuselämää. Toki työstään nauttivalle bloggaajalle bloggaaminen on monessa mielessä unelmatyö. Kuitenkin kulissien takaa löytyy myös paljon sellaista työtä ja haastetta, jota blogin lukija ei välttämättä tule edes ajatelleeksi.

Rahahuolet

Vaikka blogin kautta bloggaajasta saattaisikin välittyä menestyvä kuva, kärsivät monet bloggaajat kuitenkin todellisuudessa rahahuolista. Erittäin harva bloggaaja pystyy Suomessa elättämään itsensä, tai varsinkaan perheensä, pelkästään bloggaamalla. Toisaalta kyllä myös suomalaisten bloggaajien joukosta löytyy menestystarinoita, joita voisi melkeinpä verrata tosielämän Tuhkimotarinoihin.

Erityisen haastavaksi tilanteen rahahuolien ja bloggaamisen välillä tekee se, että blogiin olisi saatava luksusta huokuvaa sisältöä siitäkin huolimatta, ettei sellaiseen välttämättä oikein olisi varaa. Osa bloggaajista ratkaisee ongelman lainaamalla blogissa näkyviä upeita tavaroita. Niitä voi nimittäin saada lainaan esimerkiksi yrityksiltä postausta vastaan. Osa sen sijaan suosii hankinnoissa erilaisia lainoja, joita voi vertailla helposti sellaisilla sivustoilla kuin www.sambla.fi ja tehdä vertailun jälkeen mahdollisimman järkeviä päätöksiä omien lainojen suhteen. Osa bloggaajista on maininnut sijoittavansa laukkuihin, mutta kuinka järkeviä nämä merkkilaukkusijoitukset lopulta ovat, jää nähtäväksi.

Blogin alkuvaihe voi olla toiminnan rahoittamisen kannalta erityisen vaativaa aikaa, sillä kukaan ei ole vielä kuullut blogista eikä yhteistyökuvioitakaan ole tästä syystä helppo sopia. Kuitenkin juuri alkuvaiheessa rahaa tarvittaisiin erinäisiin hankintoihin ja siihen, että olisi yleensäkään jotain mielenkiintoista kirjoitettavaa.

Yksityisyys ja sen menetys

Moni bloggaaja kamppailee pohtiessaan, kuinka paljon omasta elämästä kannattaa jakaa blogissa ja millaisia asioita blogissa kannattaa jakaa. Missä menee raja? On vaikeaa olla mielenkiintoinen bloggaaja, ellei itsestään kerro mitään, mutta aivan liikaakaan ei välttämättä ole järkevää paljastaa. Jos blogi saavuttaa menestystä, saattaa bloggaajalla olla edessä suoranainen yksityisyyden menetys, joka saattaa tuntua raskaalta. Ei ole kovin helppoa, jos ostoksiasi, ystäviäsi ja harrastuksiasi seurataan suurennuslasin läpi silloinkin, kun haluaisit olla kaupungilla ihan kaikessa rauhassa. Suomen kokoisessa pienessä maassa yksityisyyden menetys on erityisen merkittävä asia “kaikkien tuntiessa kaikki”.

Menestyvä blogi vaatii runsaasti työtä

Jotta blogi saavuttaisi menestystä, vaatii tämä bloggaajalta runsaasti vaivannäköä ja työtä. Postausten kirjoittaminen, kuvien ottaminen ja niiden muokkaaminen vie yllättävän paljon aikaa. Tämän lisäksi postausaiheet pitää tietysti miettiä ja niihin olisi hyvä löytää uudenlaisia ja mielenkiintoisia näkökulmia. Postauksia tulee muokata ja viilata ja niiden oikeinkirjoituksesta tulee pitää huolta, mikä vie jälleen runsaasti bloggaajan aikaa. Lisäksi menestystä janoavan bloggaajan tulee käyttää aikaa lukijoiden kommentteihin vastaamiseen ja moneen muuhun blogiin liittyvään oheistyöhön. Menestyvän blogin pitäminen käykin työstä eikä se ole ihan niin helppoa kuin moni voisi onnistunutta lopputulosta ihastellessaan kuvitella.

Entäs se ruusuilla tanssiminen?

Menestyvä bloggaaja saattaa saada solmittua sellaisia yhteistyökuvioita, jotka tuovat hänen elämäänsä uudenlaisia mahdollisuuksia, joihin hänellä ei muutoin välttämättä olisi varaa. Näin blogi voi tuoda elämään ripauksen luksusta ja myös sitä ruusuilla tanssimista. Ei kuitenkaan tule unohtaa, että menestyksen eteen on tehtävä työtä ja ettei menestys tule pelkästään tanssimalla ruusuilla!