Voiko lainablogeja lukemalla löytää edullisimman lainan?

Monissa lainablogeissa käsitellään lainojen korkoihin ja kuluihin liittyviä teemoja. Onkin tärkeää, että jokainen ymmärtää kunnolla ennen minkä tahansa lainan hakemista, millaisia kuluja lainaan liittyy, miten lainan summa ja takaisinmaksuaika vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin sekä mistä eri tekijöistä lainan korko muodostuu. Mitä enemmän ymmärrät lainojen eri kuluista ja koroista, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada edullisempaa lainaa.

Lainablogit

Lainablogit käsittelevät nimensä mukaisesti lainoja. Blogi voi olla esimerkiksi erikoistunut vakuudettomien lainojen vertailuun tai vaikkapa tiettyyn lainaan, kuten kulutusluottoihin, pikavippeihin, joustoluottoihin tai parhaisiin autolainoihin. Kirjoittajana voi olla sekä lainamarkkinoiden ammattilainen tai sitten tavallinen, aiheesta kiinnostunut bloggaaja. Myös pankeilla ja rahoituslaitoksilla on omia lainoja käsitteleviä blogeja.

Nämä lainablogit ovat kätevä tapa löytää vastauksia kaikissa lainaamiseen liittyvissä kysymyksissä. On hyvä etsiä netistä monipuolista tietoa lainaamiseen liittyen sekä tutkia eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia. Tässä mielessä monet tekevätkin virheen hakiessaan lainaa pelkästään omasta pankista odottaen, että oma pankki tarjoaa aina automaattisesti markkinoiden parhaimmalla korolla varustettua lainaa. Vaikka haku kannattaakin aloittaa omasta pankista, on tärkeää, että vaihtoehtoja etsitään monipuolisesti myös muualta.

Lainablogien huonona puolena on kuitenkin se, että niissä julkaistu tieto ei ole aina ajankohtaista. Lainamarkkinat muuttuvat ja mukautuvat uuteen maailman tilanteeseen koko ajan, ja näin tekevät myös alalla toimivat pankit ja rahoituslaitokset. Tästä syystä blogeissa esitellyt tiedot voivat olla jo vanhentuneita.

Vaikka lainablogeista löytyy usein erittäin hyödyllistä tietoa, ennen lainahakemuksen lähettämistä on tärkeää, että lainat muistetaan kilpailuttaa. Tämä on oikeastaan ainoa tehokas tapa löytää markkinoiden kunkin hetken edullisin lainatarjous omaan tarpeeseen.

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti Rahalaitos.fin kautta. Kotimainen Rahalaitos on ilmainen lainojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta lainojen vertailu käy riskittömästi ja vaivattomasti. Täyttämällä yhden ja saman lainahakemuksen, Rahalaitos kokoaa parhaat lainatarjoukset jopa useilta kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainavertailussa on mukana vain tunnettuja ja luotettavia toimijoita.

Miksi lainojen kilpailutus on niin tärkeää?

Edelleen hyvin harva suomalainen muistaa kilpailuttaa lainansa, vaikka lainojen kilpailuttamisen eduista puhutaan aikaisempaa enemmän. Lainojen kilpailuttamisesta on tullut lähes korvaamaton osa vakuudettoman lainan hakuprosessia, sillä tänä päivänä lainamarkkinoilta löytyy monenmoisella korolla varustettuja vakuudettomia lainoja.

Koska näiden lainojen korkotasot eroavat toisistaan huomattavalla tavalla, on tärkeää, että lainatarjoukset muistetaan kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Kilpailuttamisen avulla juuri lainatarjousten todellisia vuosikorkoja on mahdollista vertailla, sillä tässä vertailussa mukaan on otettu lainan nimelliskoron lisäksi huomioon myös muut mahdolliset kulut, kuten avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitokulut, jotka voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia jopa yllättävällä tavalla.

Koska lainojen kilpailutus onnistuu helposti Rahalaitoksen sivuilla, markkinoiden edullisin lainatarjous voi löytyä jopa minuuteissa. Lainojen kilpailuttaminen on ilmaista ja riskitöntä, ja lisäksi se säästää aikaa ja rahaa, joten kyseessä on erittäin kannattava toimi oman taloudellisen tilanteen näkökulmasta.

Lainablogit tarjoavat hyödyllistä tietoa

Lainablogit voivat osoittautua erittäin hyödylliseksi tiedonlähteeksi silloin, kun suunnitelmissa on hakea lainaa. Monia lainablogeja ei kuitenkaan päivitetä riittävän usein, joten edullisimman lainan löytämiseksi on tärkeää, että lainat muistetaan aina kilpailuttaa. Lainojen kilpailuttaminen voi parhaimmassa tapauksessa tuoda lainakuluissa useiden satojen eurojen arvosta säästöä.